© rr

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Vincenzo Nibali laat plaatje in linkersleutelbeen verwijderen

Vincenzo Nibali is donderdag onder het mes gegaan. Artsen in het Papa Giovanni XXIII ziekenhuis in het Italiaanse Bergamo verwijderden een metalen plaatje uit het linkersleutelbeen van de 32-jarige toprenner.

Het plaatje was er gezet nadat Nibali vorig jaar tijdens de olympische wegrit in Rio zwaar ten val was gekomen met een dubbele sleutelbeenbreuk tot gevolg. De Haai van Messina reed op het moment van zijn crash, diep in de finale, aan de leiding. Greg Van Avermaet profiteerde optimaal van diens pech en snelde vervolgens naar eeuwige roem.

Volgens Carlo Guardascione, teamdokter van Bahrain Merida, is de ingreep vlot verlopen. “Hij moet nu acht tot tien dagen volledige rust in acht nemen, zodat de chirurgische wonde perfect kan genezen.”

Nibali schreef dit seizoen de Ronde van Lombardije en de Ronde van Kroatië op zijn naam, werd tweede in de Vuelta en derde in de Giro. In beide grote rondes won hij een etappe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer