Direct naar artikelinhoud
Weinstein

Ook Sopranos-actrice beschuldigt Weinstein van verkrachting: "Ik slaap nog steeds met een baseballknuppel naast mijn bed"

Annabella Sciorra is de laatste in een lange rij die getuigt over seksueel misbruik
Beeld AFP

Het Weinsteinschandaal blijft uitdijen. Nu beschuldigt ook The Sopranos-actrice Annabella Sciorra de Hollywoodproducer van verkrachting.

 Annabella Sciorra is bij het grote publiek vooral bekend als Gloria Trillo, een van de vriendinnen van Tony Soprano in The Sopranos.  Maar in 1992  speelde de Italiaans-Amerikaanse mee in de film The Night We Never Met, met Weinstein als producer. 

Na een etentje zette hij de actrice thuis af. Sciorra ging naar boven in de veronderstelling dat Weinstein naar huis was gereden. Maar toen er even later werd aangebeld, duwde Weinstein de deur van haar flat open. Sciorra vertelt hoe ze hem herhaaldelijk vroeg om weg te gaan, maar dat Weinstein haar op het bed dwong en verkrachtte. "Ik vocht terug, maar ik had nog heel weinig kracht in mij", zegt ze. "Zoals de meeste vrouwen die getuigden, was ik achteraf zo beschaamd. Ik vocht en vocht, toch bleef ik denken: waarom heb ik die deur geopend?"

'Zoals de meeste vrouwen die getuigden, was ik achteraf zo beschaamd'
Annabella Sciorra

In ondergoed

Volgens Sciorra viel de producer haar nadien nog jaren lastig. Zo dook hij in 1997 tijdens het festival van Cannes nog onverwacht in ondergoed op in haar hotelkamer.  "Ik slaap nog steeds met een baseballknuppel naast mijn bed."

Sciorra stapte niet naar de politie. In de jaren die volgden taande haar carrière. "Iets wat vaak terugkwam was: 'We hoorden dat je moeilijk was om mee samen te werken.' De Harvey-machine, vermoed ik."

Alles ontkennen

Actrice Daryl Hannah, onder meer bekend van Kill Bill, beschuldigt Weinstein in hetzelfde artikel van seksueel ongewenste intimiteiten. Ze vertelt hoe de producer in haar hotelkamer binnendrong, dat hij vroeg of hij haar kon betasten en of ze zichzelf kon uitkleden.

 Weinstein zelf blijft alle beschuldigingen ontkennen.