Boels-Dolmans pakt zege in ploegentijdrit Boels Rental Ladies Tour

Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft woensdag de ploegentijdrit in de Boels Rental Ladies Tour (cat. 2.1) gewonnen. De Nederlandse ploeg legde het parkoers van 26,4 kilometer met start en aankomst in Gennep af in 30:58, goed voor een gemiddelde van ruim 51,152 kilometer per uur.

Het Duitse Canyon SRAM Racing finishte op 33 seconden, Rabobank-Liv Woman Cycling Team vervolledigde het podium met een derde plaats op 1:05. Lensworld-Zannata finishte als eerste Belgische ploeg op een negende plaats, op 2:59. Lotto Soudal Ladies eindigde op plaats tien, op 3:11 van de winnaars.

Eerder dit jaar pakte Boels-Dolmans ook al de overwinning in de Crescent Women World Cup in het Zweedse Vargarda en won het de ploegentijdrit in de Energiewacht Tour. De ploeg won met de Deense Amalie Dideriksen ook al de openingsetappe dinsdag. Zij behoudt haar leiderstrui en telt 10 seconden voorsprong in het klassement op haar Nederlandse ploegmate Ellen Van Dijk.