Dit hartverwarmende stoofpotje met kwartel ontdoet je van de herstblues
Een van de grootste voordelen van de herfst? Die heerlijk hartige maaltijden! In die categorie valt zeker ook dit stoofpotje met kwartel. De smakelijke vogeltjes worden vergezeld van gezonde groenten, een flinke scheut witte wijn en een pittige portie mosterd. Een herfstfestijn voor je smaakpapillen, quoi.
Wat heb je nodig?
4 kwartels
bloem
2 sjalotten, gesnipperd
4 aardappelen, in blokjes
2 wortelen, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
scheutje witte wijn
1 tl mosterd
1 el gedroogde oregano
200 g kerstomaten
2 el gehakte peterselie
boter
Zo maak je het:
1. Verwarm een klontje boter in een gietijzeren pan. Bak de kwartels aan alle kanten goudbruin. Blus met de wijn en laat verdampen.
2. Voeg de sjalotten, paprika, aardappelen en wortel toe. Bestuif met wat bloem en schep alles goed om. Kruid met de oregano, mosterd, peper en zout. Giet er water bij tot de kwartels half onder staat.
3. Laat een half uurtje zachtjes stoven. Doe er dan de kerstomaatjes bij en laat nog 10 minuten meestoven.
4. Bestrooi het stoofpotje net voor het serveren met de peterselie.
Zin in nog een stoofpotje? Maak dan deze heerlijke hindestoofpot met witloof!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
-
Gouden Giro
Allerlaatste kans op 5.000 euro: neem nu deel aan de Gouden Giro en sleep talloze prijzen in de wacht dankzij HLN
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
Spaargids.be
Mag je het geld op de rekening van je kind als ouder zelf gebruiken? En wat kan je zoon of dochter (zonder dat jij het weet)?
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerCarine Gabriëls