Durf jij hier wandelen? Heel bos bedekt met gigantische spinnenwebben

Het is een aanblik die doet denken aan het stukje Verboden Bos dat de reusachtige Harry Potter-spin Aragog helemaal voor zichzelf heeft ingericht. En de meeste getuigen van dit uitzonderlijke schouwspel van spinnenwebben zouden ook meteen rechtsomkeer maken, zij het niet dat een doctoraatsstudent de webben wil onderzoeken en dus dagelijks terugkeert naar het Israëlische bos in Soreq.

Volgens Igor Armicach, die gefascineerd is door spinnen, zijn de gigantische spinnenwebben van onschatbare waarde voor zijn wetenschappelijk onderzoek aan de Hebrew University. ‘Dit is een zeer zeldzaam fenomeen.’

Rioolwater

De miljoenen strekspinnen die hun spinrag verspreiden, worden momenteel aangetrokken tot het bos omdat er uitzonderlijk veel muskieten huizen. Die worden op hun beurt aangetrokken tot het bos omdat het rioolwater dat in de kreek aan het bos wordt geloosd vol voedingsstoffen zit voor de vliegende beestjes. Omdat de trekspinnen amper moeite hoeven te doen om sappige muskieten te vinden, vermeerderen ze zich exponentieel.

Het spinnenfeestje zal weldra echter abrupt aan zijn einde komen wanneer de winter begint. Dan zal het aantal muskieten immers verminderen en zullen veel van de langpoten sterven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer