© SunnyS - Fotolia

5.200 euro boete voor 152 namaakparfums op Zwarte Markt

De Hasseltse strafrechter heeft een 35-jarige Serviër, woonachtig in Overpelt, veroordeeld voor het verkopen van 152 flesjes namaakparfum. De man liep op 15 november 2015 tegen de lamp na een controle op De Zwarte Markt in Tessenderlo.

GeHo

Hij verkocht er parfums van bekende merken als onder meer Gucci, Hugo Boss, Lancôme, Calvin Klein, Cacharel en Paco Rabanne voor 20 tot 25 euro per flesje. In werkelijkheid kosten ze normaal een veelvoud. De dader claimde ze gekocht te hebben aan 12 euro per stuk van een persoon die van zijn stock af wou en niet te weten dat het om namaak ging. De rechter veegde het argument van tafel omdat het volgens de controleur op het zicht alleen al duidelijk was dat het om nepproducten ging.

Aanzienlijk verlies

Dat de dertiger niet ingeschreven was in het handelsregister en de Kruispuntbank van Ondernemingen deed zijn geloofwaardigheid eveneens geen deugd. De rechter legde hem een boete van 3.000 euro op, waarvan 2.400 euro met uitstel. Aan de getroffen merken moet de dader in totaal 2.282 euro betalen. Op het proces hadden ze een totale vergoeding van 112.500 euro gevraagd. De rechter ging hier niet op in omdat de benadeelden konden aantonen dat ze door de feiten zo een aanzienlijk verlies geleden hadden. Tot slot zijn alle in beslag genomen flesjes parfum verbeurd verklaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer