Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op de persconferentie over het 'humanitaire corridor'.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op de persconferentie over het 'humanitaire corridor'. © BELGA

Humanitair visum voor 150 Syriërs: eerste gezinnen tegen Kerstmis in België verwacht

De eerste gezinnen van Syrische vluchtelingen die met een humanitair visum vanuit Turkije of Libanon naar ons land zullen worden overgevlogen, worden tegen Kerstmis in België verwacht. Dat is vandaag vernomen in de marge van de persconferentie waarop staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken een intentieverklaring ondertekende met alle in ons land erkende kerken en godsdiensten om 150 Syriërs naar hier te halen.

22 reacties

  • Abdel Ououtari

    6 jaar geleden
    Hetgeen ik niet snap dat de mensen telkens opnieuw erin trappen..blijkbaar krijgt men gebakken lucht verkocht aan de kiezer. Alle partijen trekken aan hetelfde zeil ..men vergeet blijkbaar dat België dus niet Vlaanderen verdragen mee heeft ondertekend onder het mom van europa
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Euh,,, kijk niet naar mijn daden maar luister euh naar mijn woorden .Hey de Theo .
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Theo toont zijn ware gezicht : streng maar rechtvaardig en sociaal. Wat een contrast met de vorige ministers op die functie die enkel de partijbelangen voor ogen hadden.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Hetzelfde als na de oorlog in Kosovo, die zijn hier in Europa ook gebleven in plaats van zoals onze ouders deden terug om uw land op te bouwen.
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    En Phillips dankt mensen af!