H&M
Volledig scherm
© H&M

Kun je geld terugeisen in plaats van een waardebon in de winkel? Test-Aankoop beantwoordt een aantal prangende consumentenvragen

Veel winkels geven alleen een waardebon terug als je iets komt ruilen, maar wat als je helemaal niets opnieuw wil kopen in diezelfde winkel? Mag je dan het bedrag in cash terugeisen? En wat als je bijvoorbeeld een truitje aan volle prijs gekocht hebt, maar het een week later afgeprijsd ziet hangen op het soldenrek? Kun je het verschil terugkrijgen? Nico Lepoutre van Test-Aankoop beantwoordt een aantal van onze vragen.

10 reacties

  • Bix Froefel

    1 jaar geleden
    En wat is niet conform? Is het genoeg als het u niet past?
  • Jan Laperre

    5 jaar geleden
    ik heb een waardebon gekregen , bij navraag bij het hoofdbureau weigerde die mij geld terug te geven . Wat en waar kan ik terecht om alsnog mijn geld terug te krijgen ?
  • Geert De Meyer

    6 jaar geleden
    Ik ga de winkel niet meer uit als ik mijn eigen geld niet meer terugkrijg. Zo simpel is dat. Ik verzet me tegen diefstal.
  • VIVIANE bastenie

    6 jaar geleden
    Sommige verpakte elektra spullen moet men wel uit de verpakking halen om tot de ontdekking te komen of er geen gebreken aan zijn ,dus de stelregel dat men het product niet mag terug brengen als het uit de originele verpakking is gehaald ,trekt nergens op ,en de datum van aankoop staat op het kasticket.
  • marie-claire de bosscher

    6 jaar geleden
    ik kreeg aan waardebon bij VanDenBorre voor een nieuwe gps; toestel kon niet hersteld worden en was niet mijn fout dat het defect was; ik was tevreden hiermee want moest dus nieuwe gps hebben, heb iets bijbetaald voor een andere; ik vind dit correct.