© Belga

© Belga

thumbnail: null

Lommel United blijft leider na 1-1 gelijkspel tegen Cercle Brugge

Na een matige start van Lommel waarin het ook op achterstand kwam, sloeg de motor toch aan bij de thuisploeg. Met bij momenten aardig combinatievoetbal konden de Limburgers al snel verdiend gelijkmaken. Lommel blijft zo na 4 speeldagen ongeslagen maar zal toch met een wrang gevoel van het veld stappen: het had immers de kansen om de zege thuis te houden, maar een dosis pech en het doelhout besliste hier anders over.

fvranckx/PiDi

In een erg boeiende en goed over en weer golvende eerste helft klommen de bezoekers al vroeg op voorsprong. Galvez Lopez stuurde Kis in het straatje en Bertrams was kansloos. Maar de thuisploeg sloeg snel terug. Maletic kopte een verre bal door, De Bruyn zette zijn bewaker op het verkeerde been en schoot overhoeks binnen: 1-1.

Daarna werd Cercle liefst drie keer door het doelhout gered. Maletic, Neven en Goossens strandden allemaal op een zucht van succes. En dan redde Bourdin, die even voordien Bertrams nog tot een knappe redding dwong, ook nog een quasi gemaakt doelpunt van Lenaerts op de lijn. Lommel kreeg aan de rust dus te weinig. Na de pauze verwaterde het spel. Lommel was alleen nog gevaarlijk op hoekschoppen, telkens met Neven in de hoofdrol. En Cercle, dat mopperde echt niet met het veroverde punt.