Overvallers krantenwinkel dachten vlot toe te slaan, maar hadden niet gerekend op Lieve en haar suikerpot

Twee gemaskerde en gewapende overvallers werden door een kordate krantenuitbaatster verjaagd met een knuppel. En een klant gooide nog een suikerpot naar een van de kerels die in paniek de zaak verlieten.

Jan Lion

Om 5.30 uur kwamen twee gemaskerde kerels de krantenwinkel 't Boeketje aan de Edingseweg in Moerbeke binnen. Uitbaatster Lieve Dauw dacht eerst dat het om een grap ging maar toen de overvallers om geld vroegen en een mes en revolver bovenhaalden bleek het wel menens.

Lieve werd bedreigd met een mes en klant Eddy Bouvery kreeg een pistool tegen zijn hoofd gedrukt. Lieve bleef koelbloedig, duwde de alarmknop in, haalde een houten knuppel tevoorschijn en begon op de ene overvaller te slaan die een mes droeg. De kerels raakten in paniek en gingen op de vlucht. Maar ze konden niet meteen de zaak uit en klant Eddy mikte een glazen suikerpot recht tegen het achterhoofd van een van de daders.

Die kozen te voet het hazenpad langs de Edingseweg en werden achtervolgd door Lieve. De overvaller met het mes kwam nog ten val, liet zijn wapen liggen en zetten samen met zijn kompaan zijn vlucht verder. Lieve kon ze niet meer inhalen. "We zijn aan het ergste ontsnapt, dankzij het moedige optreden van Lieve" zei Eddy achteraf.

De politie van Geraardsbergen kwam ter plaatse en heeft intussen een opsporingsbericht over de daders verspreid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen