De meisjesbende de 'Zehbi's' terroriseerde wekenlang de Brugse stationsbuurt.
Volledig scherm
De meisjesbende de 'Zehbi's' terroriseerde wekenlang de Brugse stationsbuurt. © RV

Stad Brugge neemt maatregelen tegen jeugdbendes: alle leden 'Zehbi's' in instelling geplaatst

BruggeHet Brugs stadsbestuur neemt extra maatregelen tegen de aanhoudende moeilijkheden met jongerenbendes in de stationsbuurt. Dat bevestigt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) na overleg met politie en scholen eerder vandaag. Ondertussen zijn alle 'kopstukken' van de beruchte meisjesbende Zehbi's geplaatst in een instelling. "Een duidelijk signaal dat we dergelijk geweld niet toleren in Brugge", aldus Landuyt.

20 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Alle rode burgemeesters falen.
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Goede beslissing van stadsbestuur Brugge ! Dit mag niet getolereerd worden en dient daadkrachtig bestraft. We willen geen toestanden zoals in Amerikaanse getto's! De daders zullen hopelijk nu wel tot besef komen, dat hun gedrag er ver over lag!
  • Freddy Madou

    6 jaar geleden
    Een Burgemeester van de SP.A die iets goed doet ,die moet nog geboren worden ,hoeveel mandaten heeft die van Brugge ook weer ?. .
  • Denis Stock

    6 jaar geleden
    Heeft zijn pamperbeleid dan moeten herzien. Was enkele weken nog gekant tegen repressief beleid.
  • Resist You

    6 jaar geleden
    Eindelijk, goed van Brugge, hopelijk volgt Brussel daar ook in !
  1. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel
  2. De razzia op café die het leven heeft gekost aan vader en zijn vier zonen vlak voor Bevrijding. “Het was een vergissing”
    PREMIUM

    De razzia op café die het leven heeft gekost aan vader en zijn vier zonen vlak voor Bevrijding. “Het was een vergissing”

    Nét voor de Bevrijding vielen in een afgelegen Limburgs dorpje negen doden bij een razzia door de Duitsers en hun Vlaamse handlangers. Onder de slachtoffers een vader, Lambert Dirkx, en zijn vier zonen. Drie kwarteeuw lang was niet duidelijk waarom zij het doelwit waren. Na een zoektocht van tien jaar kon Timmie van Diepen, achterkleinzoon van één van de slachtoffers, de puzzelstukken samenleggen. “‘Mijn familie had er niets mee te maken’, zei mijn oma.”
    Molenbeersel