Echtgenote stak Danny neer: “Ik had een mes gepakt uit angst, hij werd vaak heel agressief”

Op het proces over de dood van Dilbekenaar Danny W. (53) is vrijdag zijn partner Monique G. (56) aan het woord gekomen. De vrouw stak het slachtoffer op 5 juni 2015 neer in de gezinswoning. Volgens haar gebeurde dat toen ze zich verweerde tegen Danny W., die met geweld probeerde te verhinderen dat zij hem verliet. “Danny was vaak agressief, ik was bang dat hij me zou wurgen”, verklaarde de vrouw. “Ik had dat mes gepakt uit schrik en in de schermutseling moet het in zijn lichaam terechtgekomen zijn.”

gjs

Het koppel had sinds een kleine tien jaar een relatie, maar volgens verschillende bronnen verliep die allerminst vlekkeloos. Danny W. zou zich in eerdere relatie al laten kennen hebben door partnergeweld en zou ook Monique G., zijn vierde partner, mishandeld hebben.

“Danny werd voor het minste agressief”, verklaarde Monique G. vrijdag. “Hij had me al eerder bij de keel gegrepen, had me al eens een pluk haar uitgetrokken en meermaals een blauw oog geslagen. Die dag was hij opnieuw boos en agressief en werd het me teveel. Ik besloot te vertrekken en pakte een tas met kleren maar Danny gooide de tas en alle kleren op de grond. Toen hij even in de zetel ging zitten, kon ik die tas toch in mijn auto leggen maar toen liet hij me niet meer binnen.”

Toen de vrouw op die bewuste 5 juni 2015 toch de woning binnen kon om haar handtas en sleutels te zoeken, bleef Danny W. agressief, aldus Monique G. “Ik ging naar keukenla om een mes te pakken, ik was bang dat hij me opnieuw zou wurgen. Ik had hem nog nooit zo boos gezien. Plots kwam hij op me af en in de schermutseling moet dat mes in zijn lichaam terechtgekomen zijn.”

LEES OOK: Dit moordproces draait om één vraag: is Monique de dader of het slachtoffer?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen