© ss

Vanaf vandaag mogelijk vijf dagen lang sneeuw (of andere winterse buien)

Het weer heeft duidelijk al besloten dat het winter wordt, ook al begint die eigenlijk pas over twee weken. Vijf dagen lang is er kans op winterse buien in ons land, al zal je, als je ze allemaal wil meemaken, misschien wel wat moeten rondrijden.

Vrijdag is het wisselend bewolkt met winterse buien in Laag­- en Midden-België en sneeuwbuien in de Ardennen. Zeker in het noordwesten en het noorden van het land is wat stofhagel en een donderslag niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 0 of +1 graad in de Hoge Ardennen, 4 graden in het centrum en 5 graden aan zee. Na de middag koelt het af. In het binnenland staat een matige westenwind. Aan zee waait het vrij krachtig tot soms krachtig uit noordwest met rukwinden van 50 tot 60 kilometer per uur. Dat meldt het KMI.

Deze avond en nacht doven de buien geleidelijk uit en wordt het overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. In de noordoostelijke landshelft kunnen er echter nog enkele lichte buitjes van smeltende sneeuw of sneeuw vallen. De minima schommelen tussen ­4 graden in de Hoge Venen, in de valleien mogelijk zelfs iets lager, en +3 graden aan zee. In het centrum daalt het kwik tot +1 graad.

Zaterdag is het meestal gedeeltelijk bewolkt en blijft het vrijwel droog. Enkel in Hoog­-België verwachten we nog een lichte winterse bui of enkele sneeuwvlokken. De maxima liggen tussen ­-1 graden in de Hoge Venen en 5 graden aan zee. In het centrum halen we zo’n 3 of 4 graden. De wind vergroot het koudegevoel.

Zondag is het zwaarbewolkt met eerst nog sneeuw of smeltende sneeuw. In de loop van de dag wordt dat smeltende sneeuw of regen. Het wordt zachter met maxima tussen 2 en 7 graden. Er staat bovendien een krachtige wind.

Maandag trekt een volgende actieve storing van zuidwest naar noordoost over ons land. De eerste neerslag kan in de Ardennen nog een winters karakter hebben. De maxima liggen tussen 2 en 8 of 9 graden.

Dinsdag zouden de buien iets minder talrijk zijn. De maxima liggen rond de 4 en 6 graden in het centrum van het land, in Hoog-België klimmen ze nauwelijks hoger dan 2 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer