Archieffoto: Resten van de MH17 liggen bij een verlaten wegblokkade vlakbij Nikishyne, ter noordwesten van Grabovo.
Volledig scherm
Archieffoto: Resten van de MH17 liggen bij een verlaten wegblokkade vlakbij Nikishyne, ter noordwesten van Grabovo. © ANP

Dader geïdentificeerd: hoge Russische militair verantwoordelijk voor neerhalen MH17

Een MH17-onderzoekscollectief heeft de identiteit weten te achterhalen van één van de twee mannen die gezocht worden in verband met het neerhalen van de Malaysia Airlines-vlucht op 17 juli 2014. Het blijkt te gaan om een hoge Russische kolonel-generaal, Nikolai Fedorovitsj Tkatsjev, bijgenaamd 'Delfin'. Dat meldt RTL Nieuws.

57 reacties

  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    We wisten toch al dat de Russen er achter zaten.
  • Raymond Van gucht

    6 jaar geleden
    Jos de wever, dat is de wet van murphy, poetin die buk raketten naar oekraine brengt met het idee om een reden te vinden om legaal met goedkeuring van het westen ,oekraine binnen te vallen !en een grote oorlog tegen de afvallige staat te beginnen !
  • Andrey Kommandor

    6 jaar geleden
    Op het moment van het neerhalen van MH17 hebben Russische militairen dat zelf erkend op VKontacte (Russische sociale media portal), ik heb het zelf gelezen toen. Ze dachten dat ze Oekraïense vliegtuig hebben neergeschoten en waren aan het stoefen. Later was die post gewist. Geen verrassing dus.
  • Antoon De Wachter

    6 jaar geleden
    En wat zegt Poetin nu???
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Heb zelf eens getracht om de kleuren van een vliegtuig te onderscheiden dat op meer dan 10 km hoogte vliegt. Buiten de zilveren onderkant zag ik niets. Mijn (sterke) verrekijker kon de bovenkant van het vliegtuig niet waarnemen. Dus de fabel van Poetin zijn vliegtuig is maar een fabel.