twitter Greenpeace Belgium
Volledig scherm
© twitter Greenpeace Belgium

"Kernuitstap 2025. Denken. Durven. Doen": Greenpeace voert actie bij N-VA

Greenpeace heeft vandaag kort actie gevoerd aan de hoofdzetel van N-VA in Brussel om onder het motto van de partij 'Denken. Durven. Doen.' hen te vragen de kernuitstap niet langer tegen te houden. "De kernuitstap valt samen te vatten in die drie woorden", stelt Jan Vande Putte, energie-expert bij Greenpeace.

43 reacties

  • Geert Van den broeck

    6 jaar geleden
    Wat mij vooral verbaast is dat de groen-duurzame industriële lobby met de hele bijbehorende propaganda-machine erin gelukt is de brede massa ervan te overtuigen dat windmolens een heilzame technologie van de toekomst is, en kernenergie een verwerpelijke technologie van het verleden. Chapeau hiervoor. Mundus vult decipi, ergo decipiatur.
  • Lodewijk CAENEN

    6 jaar geleden
    Jokke, wakker worden, man. Zit er ook voor jou misschien een deel van de winst in? Er zijn al voor langere tijd kerncentrale's gesloten geweest in België, wegens schade of uitval. Toch is de economie niet stilgevallen. Daarbij, tegenwoordig moet alles elektrisch gaan, van poorten, gordijnen, deuren, zetels... Zelfs onnodige straatverlichting de godganse nacht, daarop kan je besparen en blijft er genoeg stroom over.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    En hoe gaan we dan s'avonds TV ZIen, een fiets met alternator in de living, en trappen maar, zonder kernernegie word het een ramp en dubbel zo duur
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Wat zal het ergste zijn voor ons milieu; een bepaalde hoeveelheid kernafval opbergen of onze lucht volpompen met de CO2 van acht nieuwe gascentrales. Die van Greenpeace zijn hypocrieten en aanhangers van de groene mantra's.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Hopelijk doen ze bij u Lodewijk Caenen en bij al de anderen die denken dat we zonder kerncentrales kunnen EERST het licht uit.Dat ze de test doen twee dagen zonder de centrales we gaan wat beleven die twee dagen.