EPA
Volledig scherm
© EPA

Trein rijdt veel te snel, ontspoort in deelstaat Washington en komt op snelweg terecht: 3 bevestigde doden

updateBij de ontsporing van een reizigerstrein ten zuiden van de Amerikaanse stad Tacoma zijn gisteren minstens drie mensen omgekomen. Dat bevestigt de politie van de staat Washington. Daarnaast werden 77 mensen naar het ziekenhuis gebracht. De trein reed bijna 130 km/uur (80 mijl per uur), op een plaats waar een maximumsnelheid van bijna 50 km/uur (30 mijl per uur) geldt.

9 reacties

  • Jean Gielen

    6 jaar geleden
    Eens met Tiziana Troukens. Er is veel te veel aandacht voor gebeurtenissen in de V.S. Hebben twee Amerikanen een halve bult vanwege een veerboot die op een steiger botst, dan is dit het eerste item in onze media. Ook met de verkiezingen in Amerika kon het wel een tandje minder. Vergelijk dit eens met de media-aandacht voor onze buurlanden.
  • Lucas Botterman

    6 jaar geleden
    Dit was geen "nieuwe" trein maar wel een trein die voor het eerst reed omdat de dienstregeling vandaag veranderd was. Het materieel is wel al een aantal jaren oud en is van Spaanse origine. Het zijn korte lichtgewicht Talgo rijtuigen met kantelbaktechniek en hebben maar 3 assen per 2 rijtuigen.
  • marie-claire de bosscher

    6 jaar geleden
    nieuwe route, defect aan die route blijkbaar, een trein ontspoort niet zomaar; heel erg voor alle betrokkenen... Hugo, er zijn zeker al zes doden, dat is al fataal voor hen.
  • Tiziana Troukens

    6 jaar geleden
    Zoiets gebeurt morgen in pakweg Pakistan, er vallen 200 doden en het haalt met moeite de marge van het nieuws. In ieder geval niet zo gedetailleerd en met zoveel “breakings” en shock. Maar ja...
  • Hugo Huybrechts

    6 jaar geleden
    Ik denk niet dat je ooit op die trein hebt gezeten Jam: "De ontspoorde trein is de 501 die aan zijn eerste rit toe was." Verder maar duimen dat er geen fatale slachtoffers zijn, al vrees ik er voor. Triest.