© Isopix

Model dat haar been verloor door tampon, riskeert nu ook haar andere been te verliezen

Een vergeten tampon kwam het Amerikaanse model Lauren Wasser enkele jaren geleden duur te staan. Als gevolg van een infectie verloor ze haar ene onderbeen en nu lijkt het reëel dat ze ook afscheid zal moeten nemen van haar tweede been. Vandaag is ze 29 en wil ze iedereen duidelijk maken dat het toxisch shocksyndroom, beter bekend als de 'tamponziekte', wel degelijk zware gevolgen kan hebben.

flb

Laura Wasser was 24 toen ze in 2012 haar ene onderbeen verloor als gevolg van het toxisch shocksyndroom. Ze timmerde toen aan een carrière als succesvol model, maar moest noodgedwongen haar job toen vaarwel zeggen. In 2015 maakte ze nog haar comeback, zij het met een prothese. Toch haalde ze onder meer een campagne binnen voor het bekende label Nordstrom en leek ze terug op de goede weg te zijn.

Hoewel haar dokters toen in 2012 van mening waren dat beter haar beide benen meteen geamputeerd zouden worden, vocht Wasser daar tegen en wou ze toch haar ene been redden. Sindsdien wijdt ze haar leven aan meer bewustzijn creëren rond de infectie die haar zo hard heeft getroffen. Ze is vreselijk blij dat ze nog leeft, maar krijgt binnenkort een nieuwe klap te verwerken.

Open zweer

De vreselijke pijn in haar andere been ging namelijk nooit weg. "Het is eigenlijk een open zweer en ik heb geen hiel en geen tenen", zegt ze in een interview met InStyle. "Omdat mijn lichaam te veel calcium produceerde, begonnen de beenderen van mijn voet te groeien." Om dat bot weg te schaven, ondergaat ze nog regelmatig operaties, maar dat lijkt niet langer houdbaar. "Over enkele maanden zal mijn andere been onvermijdelijk geamputeerd worden. Er valt niets meer aan te doen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer