Skaten, steppen en chillen in oude brandweerkazerne

De jeugddienst van Kalmthout verwent skaters en steppers nog de hele kerstvakantie met een pop-upskatepark in de oude brandweerkazerne achter het gemeentehuis. Er is ook elke dag een heleboel animatie, zoals skate- en stepworkshops en tafelvoetbaltoernooien.

Margo Tilborghs

Gewapende met hun skateboard of step en met helm, knie-, pols- en elleboogbeschermers op, zoeven de jongeren in sneltempo voorbij. De oude brandweerkazerne is een paradijs voor wie van skaten houdt. In drie hoeken van de grote hangar staan skateramps en grindrails opgesteld. De vierde hoek is een plek waar je kunt chillen met vrienden, PlayStation en tafelvoetbal kunt spelen of tips and tricks kunt uitwisselen. De ideale plek om met skatevrienden rond te hangen.

“Dit project loopt voor het tweede jaar”, zegt Ellen Hendrickx, stagiaire bij de jeugddienst van Kalmthout. “Samen met het jeugdhuis Govio hebben we de skaters de kans gegeven om de invulling van het skatepark zelf te kiezen. Een skateramp en een miniramp moesten er zeker bij zijn. De toestellen zijn geschikt voor beginners, maar ook ervaren skaters en steppers vinden hier een uitdaging. Vooral middelbare scholieren komen naar hier, maar ook iets oudere skaters komen naar hier afgezakt. Dagelijks zitten we gemiddeld met zo’n veertig jongeren, niet alleen jongens maar ook meisjes.”

Facebookpagina

Er is elke dag randanimatie, zoals skate- en stepworkshops, een gameconsole met aansluiting op een groot scherm of een tafelvoetbaltoernooi. “Om het event af te sluiten, nodigen we alle skaters uit voor een grote skatewedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn”, zegt Ellen Hendrickx.

Meer info over het project is te vinden op de Facebookpagina Sk8ten in Kalmthout. Het pop-upskatepark is nog tot 5 januari alle weekdagen open van 13 tot 18u, met uitzondering van nieuwjaarsdag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER