Bevroren hagedissen vallen uit de bomen bij vriestemperaturen

Het is momenteel ongewoon koud in Florida en sommige delen van de Amerikaanse staat zien zelfs voor de eerste keer in 29 jaar sneeuw. Donderdagochtend dook de temperatuur zelfs onder nul, en dat is niet zonder gevolgen voor de wilde dieren die een zonnig weertje verkiezen. Verschillende hagedissen hadden het ’s nachts zo koud gekregen, dat ze bevroren en uit de bomen vielen waarin ze zich verschuilen.

pjv

De oostelijke kusten van de Verenigde Staten worden geteisterd door een koudegolf, waardoor het vriest in sommige staten die al meer dan twintig jaar geen sneeuw meer hebben gezien. De inwoners van Florida - de Sunshine-state - werden donderdagochtend wakker nadat het buiten -5 graden was geweest, maar niet alle bewoners van de staat kunnen zich beschermen tegen de bittere kou, zoals blijkt uit video’s die op sociale media werden gepubliceerd.

In Lake Worth vond Stephanie Thompson enkele hagedissen voor haar huis, die tijdens de nacht waren bevroren en van de takken van hun bomen waren gedonderd. De vrouw keek voorzichtig of de leguanen nog tekenen van leven vertoonden en legde ze toen in de zon om op te warmen. “Goed nieuws”, verklaarde ze later aan persagentschap Reuters. “Tegen de middag waren ze voldoende opgewarmd om zich uit de voeten te maken.”

De koude en sneeuwval veroorzaakte al heel wat hinder op de oostkust van de Verenigde Staten. Het luchtverkeer ligt zo goed als stil en sneeuwstormen maken het openbare leven moeilijk. Volgens de Amerikaanse media kwamen al minstens zeventien mensen om het leven door de aanhoudende vrieskou.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer