© EPA

Ronaldo (eindelijk) en Messi zijn fit maar coaches blijven voorzichtig

Cristiano Ronaldo en Karim Benzema, die beiden vanaf het begin van het seizoen out zijn met blessures, zullen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Osasuna hun terugkeer vieren. Dat kondigde Real Madrid-coach Zinedine Zidane vrijdag aan. Hij wilde niet bevestigen of het duo ook meteen aan de aftrap zal verschijnen.

“We zullen zaterdag bijna compleet zijn”, liet Zidane horen op de persconferentie, een dag voor de partij. “Ronaldo is terug uit blessure. Het wordt wel zijn eerste wedstrijd in zestig dagen, dus we zullen hem even tijd moeten geven. Maar ik ben blij dat hij terug is”, zei hij over CR7, die in de EK-finale een knieblessure had opgelopen.

Spits Karim Benzema kwam nog in actie in de Europese Supercup tegen Sevilla (3-2 na penalty’s), maar stond nadien een maand aan de kant met een heupblessure. “We kunnen niet garanderen dat Karim niet zal hervallen, maar momenteel gaat het zeer goed met hem. Hij zit bij de selectie voor zaterdag. We zullen zien of hij meteen aan de aftrap staat, maar het is wel de bedoeling dat hij speelminuten maakt”, aldus Zidane.

Met twee overwinningen in twee speeldagen is Real Madrid, net als concurrent FC Barcelona en Las Palmas, foutloos begonnen aan de Primera Division. Woensdag neemt de Koninklijke het als titelverdediger op de eerste speeldag van de nieuwe Champions League-campagne op tegen Sporting Lissabon.

"Messi is fit, maar we moeten voorzichtig blijven"Ook Lionel Messi, die sukkelde met een adductorenletsel, is klaar om zaterdag mee te spelen in de competitiewedstrijd tegen Alaves. Dat kondigde Barcelona-coach Luis Enrique vrijdag aan. Hij voegde er wel aan toe dat er voorlopig voorzichtig omgesprongen moet worden met de Argentijnse sterspeler."Messi heeft de hele week kunnen trainen", bevestigde Luis Enrique op de persconferentie, een dag voor de wedstrijd. "Hij heeft wel een gedeelte van de trainingen individueel afgewerkt. We concentreren ons vanaf nu op het team en proberen hem in de best mogelijke conditie te krijgen."De Argentijnse sterspeler van Barça moest dinsdag door het adductorenletsel al de WK-kwalificatiewedstrijd van zijn land in Venezuela (2-2) aan zich laten voorbijgaan.Verder hebben ook kapitein Andres Iniesta en verdediger Jérémy Mathieu de trainingen in groep hervat. Luis Enrique benadrukte wel dat beide spelers nog wedstrijdritme missen.Barcelona staat na twee speeldagen in de Primera Division, samen met concurrent Real Madrid en Las Palmas, aan de leiding met het maximum van zes punten. Dinsdag nemen de Catalanen het op de eerste speeldag van de nieuwe Champions League-campagne thuis op tegen Celtic en onze landgenoot Dedryck Boyata.

MSN herenigd:

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer