E313 urenlang bezaaid met duizenden borstelstelen, ook Jan De Vostunnel uren afgesloten

De E313 lag donderdag bezaaid met duizenden borstelstelen na een ongeval met vier vrachtwagens ter hoogte van Herentals-West. Rond 14.50 uur werd de weg vrijgegeven. In de richting van Antwerpen was het al lang aanschuiven na een eerder ongeval in Antwerpen-Oost. In de staart van die file gebeurde het tweede ongeval, met een zware ravage. De Jan De Vostunnel was door een incident sinds 8 uur gesloten richting Brussel.

JaTi, BRIP

Het eerste ongeval was een kop-staartbotsing tussen twee vrachtwagens. Niemand raakte gewond. De tweede vrachtwagen liep heel wat schade op. Het voertuig moest worden getakeld, wat een hele tijd duurde omdat er extra materiaal gebracht moest worden. De rechter- en middenrijstrook raakten versperd. Zo’n twee uur later was de weg weer vrij.

© BFM

In de file op de E313 gebeurde rond 8.10 uur een nieuw ongeval. Een vrachtwagen reed er ter hoogte van Herentals-West achteraan in op de staart van de file.

De vrachtwagen, volgeladen met duizenden borstelstelen, had de file te laat opgemerkt, probeerde nog links uit te wijken maar raakte daarbij drie andere vrachtwagens. De chauffeur raakte lichtgewond.

Duizenden bezemstelen liggen verspreid over de snelweg. De E313 was er een tijdje volledig versperd, waarna de pechstrook werd vrijgegeven. Rond 14.50 uur was het ongeval afgehandeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zware ochtendspits

De ochtendspits in de richting van Antwerpen raakte door de twee ongevallen zeer sterk verstoord, met verliestijden tot bijna drie uur. Richting Hasselt stond er ook een kijkfile tussen Ranst en Massenhoven.

Op de E34 in de richting van Antwerpen gebeurde rond 8.40 uur een ongeval in Zoersel. De rechterrijstrook raakte er versperd. Om 10 uur was de weg er weer vrij.

Op veel gewestwegen tussen Lier, Herentals en Antwerpen verliep het verkeer heel moeizaam. Er waren ook vertragingen van een half uur op de Herentalsebaan en de Turnhoutsebaan naar Antwerpen en op de Liersebaan van Zandhoven naar Massenhoven.

Gesloten Jan De Vostunnel

Daarbovenop werd rond 8 uur de Jan de Vostunnel richting Brussel volledig afgesloten na een ongeval. Pas om 15.30 uur ging de tunnel weer open.

Een vrachtwagen is, vermoedelijk met een wapperend dekzeil, blijven haken aan de verlichtingsarmaturen die in de tunnel hangen. Heel wat lichten, armaturen, kabels en ook een camera zijn op de grond terechtgekomen.

De brandweer kwam ter plaatse om de gevallen onderdelen veilig naast de rijweg te plaatsen. Techniekers moesten ook de kabels te herstellen, zodat er toch terug licht is in de tunnel.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© bfm

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER