© BELGA

Verbrijzelde voorruit trekt aandacht: drugs en verboden wapen gevonden bij onderschepping

Een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft op 14 januari omstreeks 14u30 een voertuig aan de kant gezet op de Tongersesteenweg in Riemst. De auto trok de aandacht vanwege een verbrijzelde voorruit.

mige

Tijdens de controle gaf de bestuurder toe marihuana te hebben gerookt en heroïne te hebben gebruikt in de buurt van Maastricht. Een afgenomen speekseltest bevestigde die beweringen. De 31-jarige bestuurder bleek overigens niet over een geldig rijbewijs te beschikken, waardoor zijn voertuig getakeld en ingehouden werd voor 15 dagen.

Tijdens een verdere fouillering haalde de man spontaan nog 2 gram bruine heroïne en een joint uit zijn onderbroek. In het voertuig zelf trof de politie een verboden wapen aan. Het gaat om een vlijmscherp Kevlar-plooimes in de vorm van een bankkaart. Dergelijke messen zijn onvindbaar met een metaaldetector. Het gevonden wapen werd in beslag genomen. De man weigerde op het commissariaat van Bilzen een bloedproef te ondergaan bij de gevorderde arts van wacht. Er werden de nodige vingerafdrukken en foto’s genomen in het kader van het wederrechtelijk bezit van verdovende middelen. Voor de gebarsten voorruit kreeg de bestuurder een waarschuwing. Hij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer