© EPA

Jos Verlooy eindigt op zesde plaats in GP Rome

Onze landgenoot Jos Verlooy (Caracas) is zondag op de zesde plaats geëindigd in de Grote Prijs op Global Champions Tour in de Italiaanse hoofdstad Rome, dat is de dertiende manche van het seizoen. De overwinning in Rome was voor de Nederlander Harrie Smolders (Don VHP Z).

Het Euro Horse duo Smolders-Verlooy moest het na twee ronden in de barrage opnemen tegen vijf concurrenten. De Nederlander Maikel Van Der Vleuten moest als eerste de piste op en hield de nul vast met een chrono van 34.07, die hem uiteindelijk het brons zou opleveren.

Even later zette thuisrijder Alberto Zorzi de tweede nul op het scorebord met een tijd van 35.15. Onmiddellijk daarna leek Jos Verlooy met zijn 11-jarige hengst Caracas op weg naar een voorlopig snelste ronde, maar in de laatste rechte lijn vertraagde hij zodanig om foutloos te kunnen blijven dat hij finishte in 35.46, goed voor de zesde plaats.

Zijn Nederlandse trainer en ploegmakker Harrie Smolders kon met de 12-jarige hengst Don VHP Z wel een snellere barrage afwerken. Zijn chrono van 33.11 was bijna één seconde sneller dan die van zijn landgenoot Maikel Van Der Vleuten.

Alle kenners waren het er over eens dat de Franse combinatie Simon Delestre/Chesall Zimequest, die als laatste van start mocht gaan, nog sneller zou finishen dan Harrie Smolders maar bij aankomst stopte de klok op 34 seconden rond, waarmee de Fransman vrede moest nemen met de tweede plaats.

Zondagnamiddag wordt in Rome de dertiende wedstrijd van de Global Champions League gereden en daarin starten de Antwerp Diamonds, met het duo Harrie Smolders-Jos Verlooy, als topfavoriet na de indrukwekkende prestaties van zondagvoormiddag. Bij winst nemen zij de leiding over van Valkenswaard United.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer