President Trump met zijn justitieminister Jeff Sessions. Sessions is ondervraagd door het team van speciaal aanklager Robert Mueller.
Volledig scherm
President Trump met zijn justitieminister Jeff Sessions. Sessions is ondervraagd door het team van speciaal aanklager Robert Mueller. © AP

Speciaal aanklager ondervraagt Amerikaanse justitieminister en ex-FBI-baas over Russische inmenging in verkiezingen

In het Rusland-onderzoek rond Amerikaans president Donald Trump is minister van Justitie Jeff Sessions ondervraagd door het team van speciaal aanklager Robert Mueller. Dat bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Justitie vandaag. Ook de door Trump ontslagen FBI-directeur James Comey is ondervraagd. Trump spreekt van een "heksenjacht".

6 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Nunes was ook degene die achter de claim zat dat Obama Trump had laten afluisteren in de Trump Tower, dus je kan je ook serieuze vragen stellen over diens geloofwaardigheid, ongeacht van wat er in die memo staat.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Wat betreft Uranium One: er is geen enkel bewijs dat het uranium naar Rusland is gegaan, en bovendien had Clinton geen beslissingsrecht, noch een vetorecht in de verkoop van het Uranium. Dit verhaal is al jaren achterhaald, maar is terug boven gekomen om Clinton te bekladden in haar campagne.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Dus de memo is zo geheim, maar toch weet jij dat wat er in staat een schandaal is voor de Democraten. Denk eens na, je redenering klopt niet. Zowel de DoJ als de FBI heeft gevraagd de memo in te mogen kijken, maar dat mag niet. De memo moet vrijgegeven worden, maar de bronnen niet: je kan dus schrijven wat je wil.
  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    De Nunes memo bestaat sinds 5 dagen. Je kan moeilijk iets lekken wat er pas is. Nog 16 dagen en het wordt vrijgegeven. Over Uranium One is het begin nog niet gezegd, noch het midden en zeker niet het einde. Het is niet omdat HC zegt dat het oud nieuws is, dat het ook zo is. Ze zou maar al te graag willen dat er geen mens meer over spreekt.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Nog maar eens voor Dimitri Mostrey: FusionGPS werd betaalt door de Republikeinen en daar is het Ruslandschandaal ontstaan. Nadien heeft de DNC het dossier overgenomen. Als de memo zo explosief was, dan was die al lang gelekt. Nog altijd bezig over Uranium One? Dat is pas pathetisch.
  1. Amerikaans justitieminister ontwijkt cruciale vragen en krijgt Democraten kwaad
    Update

    Amerikaans justitiemi­nis­ter ontwijkt cruciale vragen en krijgt Democraten kwaad

    De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions heeft met zijn getuigenis in de Amerikaanse Senaat gisterenavond vooral de Democraten kwaad gekregen. De Trump-getrouwe van het eerste uur kwam er getuigen over het FBI-onderzoek naar eventuele Rusissche inmenging in de verkiezingen van vorig jaar, maar weigerde op veel cruciale vragen te antwoorden, zoals over de inhoud van zijn gesprekken met president Trump. Sessions ontkende bovendien elk contact met Rusland over de Amerikaanse verkiezingen.
  2. Wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het grotendeels droog”
    Play
    Update

    Waterover­last en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het groten­deels droog”

    Op dit moment valt er op de meeste plaatsen in ons land nog heel wat regen. Weerman Frank Duboccage stelt wel gerust en zegt dat de zwaarste regenval achter de rug is. De regenzone blijft vandaag nog even in het land, maar trekt langzaam weg richting Nederland. “In de loop van de avond zou het overal weer droog moeten zijn”, volgens Duboccage. Vannacht kregen enkele dorpen in Limburg en Antwerpen te maken met zwaar onweer en heel wat wateroverlast. Lokaal viel er tot wel 55 liter water per vierkante meter. In Lanaken was dat zelfs 88 liter, volgens de burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Op verschillende plaatsen sloeg ook de bliksem in.
  1. Ex-FBI-baas Comey beschuldigt Trump van leugens in getuigenis voor Senaat
    Update

    Ex-FBI-baas Comey beschul­digt Trump van leugens in getuigenis voor Senaat

    In de VS zat vanmiddag zowat iedereen op het puntje van zijn stoel voor het politieke spektakel van het jaar: de getuigenis van ex-FBI-kopman James Comey in de Senaat. Comey beantwoordde er meer dan twee en een half uur lang vragen over de rol van Amerikaans president Trump in het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne vorig jaar. Hij beschuldigde Trump van leugens, maar de woordvoerster van het Witte Huis ontkende met klem. "Trump is geen leugenaar. Eerlijk gezegd voel ik me beledigd door die vraag." En Trump zelf? Die zweeg op Twitter, maar gaf wel een korte reactie op een topbijeenkomst van gouverneurs en burgemeesters. Zijn boodschap was er een van wantrouwen jegens de politieke klasse. "Zij zullen liegen, zij zullen ons hinderen, zij zullen hun haat en vooroordelen verspreiden. Maar wij gaan vechten en overwinnen."