Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

De Wever over explosie Paardenmarkt: "Snellere controle had tragedie niet kunnen voorkomen"

AntwerpenBurgemeester van Antwerpen, Bart De Wever (N-VA), verdedigt zijn stadsdiensten na de dodelijke gasexplosie op de Paardenmarkt. Na de ramp raakte bekend dat in een van de drie ingestorte panden een woonkwaliteitscontrole gepland stond, maar die liet maanden op zich wachten. "Een snellere controle had de tragedie allicht niet kunnen voorkomen", zei De Wever tijdens de gemeenteraad.

8 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Mocht ik bewoner zijn ik diende klacht in tegen De Wever wegens schuldig verzuim. 80% kans om deze rechtszaak te winnen .
  • elisabeth de vos

    6 jaar geleden
    en wat van die gast die al 3 dagen over gas reuk klaagde?? Kon die niet naar eandis bellen???
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Een snellere controle had heel zeker dit drama kunnen vermijden ,was de controle gebeurd was waarschijnlijk het pand afgekeurd en onbewoonbaar verklaart,strikt gezien moet eerst gekeurd en dan verhuurd tussen haakjes ,toch geweldig hoe BDW ook op alles een uitleg klaar heeft.Mijn schoonzoon die inspecteur keurder is bevestigde nog na de explosie dat niet alles volgens de regeltjes zal verlopen zijn, keurt wekelijks woning af die voor verhuur niet in orde zijn en de regels zijn streng
  • Marleen Gevers

    6 jaar geleden
    Zelf natuurlijk totaal geen schuld aan iets en beginnen over de schuld van anderen, hoe zielig weer
  • guy muis

    6 jaar geleden
    als die huurder s morgens om 8 uur een gasreuk vaststeld dan had hij de gasmaatschappij en de brandweer moeten verwittigen,ook al is het een krotpand dan was het ni s avonds ontploft! dit had dan vermeden kunnen worden.