Chris Froome.
Volledig scherm
Chris Froome. © AP

Froome rijdt de Ruta del Sol (en spreekt zich uit over onfrisse salbutamolcase)

WielrennenHet seizoen van Chris Froome begint eind volgende week in Spanje. De Britse Tour- en Vueltawinnaar, die onder vuur ligt na de onfrisse salbutamolcase, neemt volgens zijn ploeg Team Sky deel aan de Ruta del Sol (14 tot en met 18 februari).

28 reacties

  • T.G.E.J. Smits

    6 jaar geleden
    Dit is gewoon om te provoceren wij zijn Sky en ik ben Froome en niemand die iets tegen ons doet ook al gebruiken wij (te veel) verboden middelen . Ook de UCI niet
  • T.G.E.J. Smits

    6 jaar geleden
    Oproep aan alle wielerploegen stop met fietsen waar Froome aan de start verschijnt
  • roger jacobs

    6 jaar geleden
    Roger Jacobs ,ik neem al 15 jaar Quvar puffer cortisone voor mijn cronise bronchitis , en salbutamol voor als ik geen lucht meer bekom, ik kan u verzekeren dat als ik salbutamol neem ik 30 % meer zuurstof bekom, lees de bijsluiter,
  • Sammy Borgoo

    6 jaar geleden
    Jeffry Labeau, veel lezers van hln en ik zijn het niet eens met je.Het is officieel bewezen dat Froome teveel salbutamol in zijn urine had.Het is aan de U.C.I. met op kop David Lappartient om hem te schorsen.niet volgend jaar, niet volgende maand maar NU.
  • T.G.E.J. Smits

    6 jaar geleden
    Een schorsing voor het gebruik van salbutamol is geen uitzondering. Zo werd Alessandro Petacchi een jaar geschorst voor een verhoogde concentratie tijdens de Giro van 2007. Ook Diego Ulissi liep tegen de lamp in 2014. Hij moest negen maanden stoppen. Saillant detail: beide renners kregen een schorsing voor een lagere concentratie salbutamol dan de in de urine van Froome aangetroffen hoeveelheid.