Kapster demonstreert waarom je je haren best niet zelf bleekt

Het is momenteel trendy om je haar te laten bleken tot zelfs peroxide blond, maar een kleurbeurt bij de kapper kan al snel handenvol geld kosten. Velen nemen daarom hun toevlucht tot een haarkleurmiddel uit de supermarkt, maar de Canadese haarstyliste Olivia Finamore toont met een filmpje aan waarom je toch maar beter naar het kapsalon holt als je je haar wilt behouden.

flb

Olivia Finamore is een haarstyliste uit British Columbia en heeft op Facebook een filmpje gedeeld over waarom je beter je haar laat bleken door iemand die ervoor opgeleid is. Om haar woorden kracht bij te zetten, demonstreert ze extensions van echt haar die met haarkleuring behandeld zijn en die in grote lompen uit elkaar vallen. Het filmpje werd ondertussen 10 miljoen keer bekeken en bijna 120.000 keer gedeeld. Het zijn dan ook opvallende beelden die je misschien wel twee keer zullen doen nadenken om toch maar naar de kapper te gaan als je niet met een kale knikker wilt eindigen.

"Welkom bij 'Probeer dit niet thuis'", zegt Olivia. "Wanneer je haar te veel bewerkt, is dit het gevolg. Als je het bleekmiddel er te lang op laat, als je zwartgeverfd haar bleekt of als je er rommel in aanbrengt die er niet in thuishoort, dan kan dit je overkomen. Dus doe het beter niet. Dit is een dienstmedeling van algemeen belang."

Volgens de Canadese haarstyliste weegt een duurder bezoekje aan de kapper dus niet op tegen het lopen van het risico dat je je haar verliest. "We zijn er niet om geld uit je zakken te kloppen, maar zullen wel alles doen dat in onze macht ligt om het resultaat te bekomen dat je wenst, zonder je haar in gevaar te brengen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer