ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Gentse wetenschappers willen mysterie ontrafelen waarom sommige kinderen makkelijk bijkomen en anderen niet (en stress zou cruciale rol kunnen spelen)

WetenschapWetenschappers van de universiteit van Gent zijn met een onderzoek gestart dat een licht moet werpen op de oorzaak waarom sommige kinderen ongestraft kunnen eten wat ze willen zonder veel bij te komen en anderen niet. “Obesitas wordt nog te vaak weggezet als iets wat louter te maken heeft met te veel eten en te weinig bewegen”, aldus professor Caroline Braet van de vakgroep Klinische Ontwikkelingspsychologie. “We vermoeden dat ook stress en een verstoord metabolisme meespelen en dat mechanisme willen we met ons onderzoek in kaart brengen.”

5 reacties

  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    De "wetenschappers" staan (bijna) droog, zo te merken. Nieuw "mysterie" ontrafeld. Men ging er "lang" vanuit dat, een mens die eet, bijkomt. Een mens die niet eet, afvalt. Blijkbaar hadden we het eeuwenlang mis.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Stress? Hah! De stress van te weinig fruit en groenten zeker?
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    Wij moesten bewegen spelen tijdens de pauze nu zitten ze asociaal op hun gsm te tokkelen en worden tot ad schoolpoort met de wagen gebracht dat was vroeger met de fiets of groot stuk te voet naar de bus en ze weten niet waarom kinderen verdikken?
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Stress? Ja misschien wel. Mijn schooltijd kenmerkte zich tot enkele boterhammen over de middag en dan tot pakweg 18u wachten op de volgende maaltijd... We leven nog te veel in een 3 zware maaltijden structuur ipv 6x lichte. Welke school biedt een stuk fruit tijdens de pauze? Of misschien is die appel een alles of niet... ik ben zelf terughoudend bij fruit wegens versnelde stoelgang... ja zulke kinderen nemen dan snoep mee naar school...
  • Bart D

    6 jaar geleden
    Onze voeding zit vol suikers, aroma's, smaakversterkers en bewaarmiddelen... Onderzoek heeft al aangetoond dat sommige aroma's door overprikkeling van de zintuigen stresshormoon kunnen aanmaken