Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Thinkstock

New Yorkse vrouw is op haar 28ste miljonaire geworden en kan met pensioen. Zo heeft ze dat gefikst

Heel wat mensen dromen ervan om vroeger met pensioen te kunnen. J.P. Livingston heeft die droom al op zeer jonge leeftijd waargemaakt. Met een fortuin van 2,25 miljoen dollar kon ze haar job opzeggen en aan een nieuw leven beginnen. Op haar blog 'The Money habit' onthult ze hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen.

43 reacties

  • Manuela Lespagnard

    6 jaar geleden
    Als ze geen job heeft moet ze onhafankelijk medische verzekering hebben. Da's niet alleen om naar den dokter te gaan maar ook zodat je geen zware boete betaalt als je je taksen moet maken. (Jawel, alleman doet zijn eigen taksen in de VS net zoals onafhankelen in België). Ze kan wel in een huis investeren maar uiteindelijk zal ze toch moeten werken. Als ze binnen enkele jaren toch werk gaat zoeken moet ze ervaring hebben en dat kan niet als je op je lauweren zit.
  • andre lejeune

    6 jaar geleden
    Met ons pensioentje gaat dat zeker lukken.
  • Karl DB

    6 jaar geleden
    49000 euro per jaar? Da's geen jobke in het onderwijs me dunkt.
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    #Joris Vanderaert het is neit omdat de uittocht voor ski verlof een succes is dat hier geen sukkelaars achterblijven. Hoeveel echt gegoede mensen heb je die echt op reis kunnen gaan? Hoeveel eten een heel jaar een boterham met siroop om op reis te gaan? En hoeveel zijn er die een heel jaar amper een boterham hebben en niet op reis kunnen gaan. Zoek dit eens echt op, ga bij die laatste mensen op bezoek en je zal verwonderd zijn van de armoede in Belgierijk!
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Als je rekening houdt met een inflatie die hoger ligt dan de interesten - wat momenteel zo is - is het geld voor haar 60ste op. Als ze hogere rendementen wil moet ze risico's nemen en dat kan nog sneller fout gaan als ze pech heeft.