Twee ton slachtafval op Ring eindelijk opgeruimd, problemen blijven nog even

© *

© twitter/Wegpolitie Antwerpen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Op de Antwerpse Ring richting Gent is rond 18.40 uur de rijbaan ter hoogte van Antwerpen-Zuid weer vrijgegeven voor het verkeer. Het kon nog wel even duren voor de files er zijn opgelost. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval veroorzaakt een zware avondspits in en rond Antwerpen. De Liefkenshoektunnel was tot 18.55 uur tolvrij. Inmiddels werd ook de vrachtwagen getakeld die voor de Tijsmanstunnel panne kreeg, waardoor er maar een van de twee rijstroken beschikbaar was en het ook aanschuiven werd op de omleidingsroute.

inke, lej

Het verwijderen van het slachtafval op de Antwerpse ring bij temperaturen van boven de dertig graden bleek een zeer taaie klus. De brandweer en de Civiele Bescherming deden hun uiterste best om de weg er zo snel mogelijk vrij te maken, maar de hinder zal de rest van de avondspits voelbaar blijven.

Een vrachtwagen verloor rond 13.15 uur een deel van zijn lading slachtafval op de Antwerpse ring richting Gent ter hoogte van Antwerpen-Centrum. Door de hitte is het verwijderen van de smurrie geen eenvoudige klus. Het slachtafval werd eerst overgeheveld naar een container. "En nu wordt het wegdek gereinigd. Dat moet meermaals gebeuren, zodat er zeker geen vetresten meer achterblijven", zei Jasmien O van de brandweerzone Antwerpen.

Door het ongeval lopen de wachttijden op. "Op de ring verlies je anderhalf uur van Antwerpen-Noord tot Antwerpen-Centrum en op de E313 een half uur van Massenhoven tot Antwerpen. Bijkomend probleem is dat er op de omleidingsroute naar de Liefkenshoektunnel een vrachtwagen panne heeft voor de Tijsmanstunnel richting Beveren, waardoor één van de twee rijstroken er versperd is", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen