© DBA

Openbaar ministerie vraagt tot 42 maanden cel voor bende inbrekers

Het openbaar ministerie heeft donderdag gevangenisstraffen van 30 tot 42 maanden geëist voor elf Albanezen die in ons land op grote schaal inbraken pleegden. Onder meer in Borgloon, Wellen en Bierbeek sloeg de bende toe. In Tongeren stonden ze terecht voor dertien inbraken en inbraakpogingen.

De rooftocht van de mannen begon in december 2016 en kwam pas in april 2017 ten einde toen twee van hen in Zaventem gecontroleerd werden. In hun auto lag een gestolen laptop.

De bende bestond uit elf Albanezen die naar ons land gekomen waren om te werken of hier tijdelijk verbleven op hun doortocht naar Groot-Brittannië. In Luik ontmoetten ze een landgenoot die hen onderdak bood en hen aanstuurde.

Bij de inbraken werd altijd dezelfde methode gebruikt om in de geviseerde huizen binnen te dringen. De mannen werden getipt waar grote sommen geld, juwelen of dure auto’s aanwezig waren. Op zeer korte tijd werd er dan in verschillende woningen in dezelfde wijk ingebroken. Zo maakten ze in Borgloon tussen 19.000 en 34.000 euro buit.

Zes Albanezen zitten sinds april 2017 in verschillende gevangenissen omdat ze geen vast adres hebben. Zij waren samen met een Albanees uit Tongeren aanwezig bij de behandeling van de zaak door de correctionele rechtbank van Tongeren. De vier anderen stuurden hun kat.

Vonnis volgt op 22 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer