REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Steeds meer Amerikaanse bedrijven keren zich af van wapenlobby NRA

Steeds meer bedrijven verbreken hun banden met de Amerikaanse National Rifle Association (NRA). De NRA ligt onder vuur omdat ze korte metten blijft maken met mensen die pleiten voor strengere wapenwetten, na de schietpartij op een school in Florida vorige week. Meer en meer bedrijven breken met de NRA, zoals verzekeraars, autoverhuurders, een groot verhuisbedrijf. Vandaag voegden zich daarbij Delta Air Lines en United Airlines.

7 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Wapenhandelaars moeten aangepakt worden.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    De RNA die geen belastingen betaalt, en geboekt staat als 'non-profit' en 'social welfare organisation'. En nog zijn er idioten die dit verdedigen en belachelijke vergelijkingen maken met 50 km/u rijden. De RNA, de organisatie die aanzet tot doden.
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Belachelijke komedie. Meehuilen met de wolven... zolang het duurt. Een veel grotere behoefte is, net zoals in ons land, de politie uitzuiveren. Nonchalance en onbekwaamheid zwaar bestraffen (ook bij de magistratuur) en broekschijters onmiddellijk buiten gooien!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ik ben wapenliefhebber -verzamelaar, wat mij niet belet om de wapenwetgeving in sommige staten van de VS fel te bekritiseren. Het kan inderdaad niet zijn dat in die staten wapens kunnen gekocht worden als waren het broodjes. Anderzijds, een gek blijft een gek en kan ook uiteraard ook met bv. een machete een bloedbad aanrichten. hysterie is en blijft hysterie.
  • baptist Van der Straete

    6 jaar geleden
    Achterlijke reactie, op zijn Belgisch! Hier rijd één dronken bestuurder zaterdagnacht in de gracht en alle Belgen moeten daar plots 50 rijden...