Albanees aangehouden voor mensensmokkel op snelwegparkings

Themabeeld © Jimmy Kets

De Brugse onderzoeksrechter heeft gisteren een 54-jarige Albanees aangehouden op verdenking van mensensmokkel, meldt het parket van West-Vlaanderen. De verdachte werd langs de E40 in Mannekensvere ingerekend.

pvm

Het team mensensmokkel van de federale gerechtelijke politie West-Vlaanderen voerde al langer onderzoek naar een vermoedelijke Albanese mensensmokkelaar. De man was onder andere actief op snelwegparkings. Toen hij gisteren ter hoogte van de parking van Mannekensvere werd gearresteerd, bracht hij drie Albanese transmigranten - onder wie een 16-jarige - naar de snelwegparking langs de E40.

De West-Vlaamse snelwegparkings vormen al enkele jaren het vaste werkterrein van mensensmokkelaars. Ze proberen vluchtelingen op vrachtwagens richting het Verenigd Koninkrijk te verstoppen. De laatste weken werden opnieuw meerdere mensensmokkelaars aangehouden voor dergelijke feiten.

De 54-jarige Albanees werd dinsdagochtend door de onderzoeksrechter aangehouden. De Brugse raadkamer beslist vrijdag of de verdachte langer in de cel moet blijven. De transmigranten werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.