Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Onderzoekers ontdekken oorzaak zwangerschapsvergiftiging

Onderzoekers van UHasselt en Ziekenhuis Oost-Limburg zijn er na meer dan twaalf jaar in geslaagd om de mechanismen achter zwangerschapsvergiftiging te vinden. Volgens het onderzoek is de oorzaak een foute aanpassing van het bloedvatenstelsel bij de moeder in de eerste maanden, waardoor ze niet bestand is tegen een normale vochttoename tijdens de zwangerschap. Dat meldt UHasselt.

1 reactie

  • Karen Kiebooms

    6 jaar geleden
    maak het niet mooier dan het is - kinderen kunnen je ook vergiftigen nadat je ze op de wereld gezet hebt!
  1. Dirk (61) kocht ‘Middel X’ voor als euthanasie aanvragen te moeilijk wordt. Toxicoloog waarschuwt: “Dit lijkt me niet zo pijnloos en vredig”
    PREMIUM

    Dirk (61) kocht ‘Middel X’ voor als euthanasie aanvragen te moeilijk wordt. Toxicoloog waarschuwt: “Dit lijkt me niet zo pijnloos en vredig”

    Zes zeventigers en een tachtiger staan in Nederland voor de rechter omdat ze honderden mensen ‘Middel X’ (*) bezorgd zouden hebben. Ook in België houden mensen het poeder achter de hand als alternatief voor een wettelijk geregelde euthanasie. “Het is als een brandpolis. Je hoopt dat je hem niet nodig zal hebben, maar het geeft een veilig gevoel dat je verzekerd bent”, getuigt Dirk (61), die het jaren geleden al online aankocht. Toxicoloog Jan Tytgat waarschuwt: “Er bestaat geen tegengif of medicijn.”
  2. INTERVIEW. Topdokter Guy T’Sjoen: “Transgender zijn wordt voorgesteld als één groot feest. Dat is absoluut niet”
    PREMIUM
    32

    INTERVIEW. Topdokter Guy T’Sjoen: “Transgen­der zijn wordt voorge­steld als één groot feest. Dat is absoluut niet”

    Volgens een Britse studie is het nauwelijks bewezen dat jongeren met genderdysforie écht geholpen zijn met een medische behandeling. Deze pubers – die vinden dat het geslacht dat ze bij hun geboorte kregen, niet klopt met hoe ze zich voelen – kunnen in ons land in het UZ Gent terecht voor puberteitsremmers en hormoonbehandelingen. Klopt het dat de wetenschappelijke basis daarvoor zeer wankel is? We vroegen het aan professor Guy T’Sjoen.