Het polostadion van Giarre. Halverwege de bouw bleek het beton niet bestand te zijn tegen de vele aardbevingen in het gebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Het polostadion van Giarre. Halverwege de bouw bleek het beton niet bestand te zijn tegen de vele aardbevingen in het gebied. © Nicola Zolin

Deze stad staat symbool voor de onuitroeibare corruptie in Italië

Met 24 nooit afgebouwde publieke werken is Giarre de Hoofdstad van het Onvoltooide. De stad staat symbool voor de onuitroeibare corruptie in Italië. En daarmee ook voor het waarschijnlijke succes van de Vijfsterrenbeweging bij de verkiezingen van zondag.

6 reacties

  • Frederik Verheughe

    6 jaar geleden
    Het is eigenlijk heel simpel, bij macht komt corruptie. Er is geen enkele politieker ter wereld waar ik mijn hand voor in het vuur steek.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Zoals in belgie
  • Sacha VL

    6 jaar geleden
    Frddy, dan moet je emigreren. Hebben we alvast 1 azijnpisser minder in ons midden
  • freddy milants

    6 jaar geleden
    ja en wij hebben heel Belgie waar de corruptie overal aanwezig is. geen enkele steen geraakt op een andere zonder dat er een politici zijn zakken vult.
  • Fred Pauwels

    6 jaar geleden
    In dit land zien we dat ook: half afgewerkte en pover afgewerkte sociale woningen en appartementen, meestal door firma's die met schijnzelfstandigen uit het Oostblok werken en met niets in regel zijn..... Bij eender welke openbare werf tegenwoordig mag je eens gaan kijken hoeveel buitenlandse nummerplaten er op de bestelwagens hangen....ook normaal zeker. Voor corruptie moet de grens niet vergaan, genoeg corrupte politici hier, beginnende bij de gemeentelijke en zo hogerop...
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruitgang gesprekken wapenbestand: zondag nieuwe ronde

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruit­gang gesprekken wapenbe­stand: zondag nieuwe ronde

    Tijdens de onderhandelingen in Egypte over een wapenbestand tussen Israël en Hamas is zaterdag geen vooruitgang geboekt. Dat hebben vertegenwoordigers van beide partijen gemeld. Zondag volgt een nieuwe ronde. Het voorstel voorziet in een tijdelijk staakt-het-vuren en de vrijlating van Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen. Ondertussen demonstreren Israëliërs in Tel Aviv tegen Benjamin Netanyahu. Zij vinden dat hun premier te weinig doet om de gijzelaars uit Gaza terug te halen en hen in gevaar brengt met het geplande offensief in Rafah. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 4 mei terug.
  2. 75 jaar geleden stortte een van de beste voetbalploegen ooit neer, slechts één basisspeler bleef over
    PREMIUM
    3

    75 jaar geleden stortte een van de beste voetbal­ploe­gen ooit neer, slechts één basisspe­ler bleef over

    Vandaag start de Giro in Turijn, en de eerste etappe loodst de renners over de Superga. Op die heuvel voltrok zich exact 75 jaar geleden één van de grootste drama’s uit de Italiaanse sportgeschiedenis. Op 4 mei 1949 vloog een vliegtuig te pletter tegen de flanken van de Superga. Alle 31 inzittenden kwamen om, allemaal spelers en stafleden van Torino FC: de regerende landskampioen en hofleverancier van het Italiaanse nationale elftal. Een reconstructie. “Tutto è perfetto, Torino. Alles is perfect, Turijn”, zei de piloot. En hij zette de landing in.