© AP

David Goffin walst over tegenstander in eerste Davis Cup-duel

België staat in de Davis Cup-ontmoeting met Brazilië na het eerste enkelspel 1-0 voor. David Goffin (ATP 14) liet zich vrijdagnamiddag in Oostende niet verrassen door Thiago Monteiro (ATP 101). Het werd 6-2, 6-2 en 6-0 na 1 uur en 38 minuten tennis.

vml

"Dit doet deugd"

David Goffin had niet veel tijd nodig om België het eerste punt te bezorgen in de Davis Cup-ontmoeting met Brazilië. De nummer veertien van de wereld versloeg Thiago Monteiro (ATP-101) in 1 uur en 38 minuten met 6-2, 6-2 en 6-0."Zo'n snelle zege doet deugd", reageerde Goffin. "Ik heb de hele wedstrijd lang goed geserveerd en heb een goede verdediging tegen linkshandige spelers. Mijn tegenstander had niets te verliezen, maar het ritme dat ik hem oplegde, kon hij niet aan. Het is fantastisch om zo'n match voor eigen publiek te kunnen spelen. Het is heel warm in de zaal, maar de aanmoedigingen van het publiek maken dat je de hitte en de vermoeidheid niet voelt. Voor de Brazilianen zal het zwaarder zijn."

Thiago Monteiro: "Het was alsof ik tegen een muur speelde"

"Ik ben goed begonnen, maar David is één van de beste spelers ter wereld", reageerde Monteiro. "Hij zette meteen druk en ik had moeite met het spelniveau. Hij ging voor elke bal en heeft verdiend gewonnen. Ik heb mijn best gedaan, maar hij speelde met veel vertrouwen, speelde agressief en kwam vaak naar het net. David was heel goed, het was alsof ik tegen een muur stond te spelen. Er hing een goede sfeer in de zaal. Ik had geen problemen met het Belgische publiek, ze bleven altijd vriendelijk. Ik heb zelfs een tiental Braziliaanse supporters opgemerkt, die samen met mijn ploeggenoten voor de nodige steun en energie zorgden."

Dit weekend neemt de Braziliaan het mogelijk ook nog op tegen Steve Darcis, tegen wie hij in juni de finale van het challengertoernooi van Lyon verloor. "Steve is een solide speler die weet hoe variatie in zijn spel te brengen. Met het oog op een mogelijke confrontatie zondag, ga ik zeker nog naar zijn wedstrijd kijken vanavond.

Davis Cup

Later vandaag/vrijdag neemt Steve Darcis (ATP 103) het in de Sleuyter Arena op tegen Thomaz Bellucci (ATP 79). Zaterdag (14u) staat het dubbelspel op het menu en daarin krijgen Ruben Bemelmans en Joris De Loore de taak om toppers Marcelo Melo en Bruno Soares te bekampen. Zondag (14u) botst Goffin op Bellucci, de Luikenaar kan zo revanche nemen op de Braziliaan voor zijn uitschakeling tijdens de Spelen in Rio, en is er het vijfde en laatste duel tussen Darcis en Monteiro. Beide kapiteins kunnen wel nog wijzigingen aanbrengen in hun opstellingen.

België, in 2015 nog verliezend finalist in de Davis Cup, ging begin maart in Luik met 2-3 onderuit tegen Kroatië en werd daardoor verwezen naar de barrages. De winnaar van de confrontatie tussen België en Brazilië treedt in 2017 in de Wereldgroep aan, de verliezer gaat in zijn continentale zone van Wereldgroep I aan de slag.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer