Bart Swings (archiefbeeld).
Volledig scherm
Bart Swings (archiefbeeld). © AFP

Bart Swings is eindwinnaar Wereldbeker massastart in Minsk

Op de slotmanche van de Wereldbeker schaatsen heeft Bart Swings vandaag in Minsk de eindzege in de Wereldbeker massastart op zak gestoken. De 27-jarige Vlaams-Brabander werd in de Wit-Russische hoofdstad pas vierde, na de Nederlander Simon Schouten, de Japanner Shota Nakamura en de Rus Danila Semerikov, maar hield wel zijn Italiaanse concurrent op de eindzege Andrea Giovanni achter zich.

11 reacties

  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Met in de vier voor de eindstand tellende massastarts een 4de, een 15de, een 3de en een 4de plaats halen en toch de eindstand winnen, dank zij het feit dat niet de allerbesten aan alle wedstrijden deelnamen, zegt veel van dat gedrocht dat massastart heet en in het leven is geroepen door de ISU om subtoppers en minder dan dat een kans te geven op een podium, is toch veelzeggend over wat dat soort amusement eigenlijk wel is.
  • Dirk Verstraete

    6 jaar geleden
    Als zelfverklaard kenner meent Gonzalez ons de les te spellen. Skeeleren is een wereldsport en langebaanschaatsen is idd een derderangs sport die alleen kan onstaan uit landen waar een ijsbaan is. Als er niet wat Belgen en Nieuw zeelanders en dergelijke zouden meedoen dan is deze sport ten dode opgeschreven. Alleen Nederland zendt dit uit en voor de rest van de wereld bestaat deze sport niet. Net als veldrijden bij ons is het een volksvermaak in Nederland en meer niet.
  • Jan Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Wereldbekerwedstrijd zonder deelnemers . Topsport !
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Aan de reacties meen ik te zien, als kenner en nauw betrokken bij het schaatsen, dat men in Belgenland nog altijd niet begrijpt waarom Bart die wereldbeker massastart gewonnen heeft, terwijl hij tot een week geleden zelfs niet in aanmerking kwam voor een plaats op het podium. Daarom zou de ISU dat onding dat massastart heet gewoon moeten afschaffen. Het is echter pure commercie en daarom blijft het bestaan.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Neen Dominique, het is precies omgekeerd namelijk dat het langebaanschaatsen, wat een ongelooflijk mooie sport is, wordt ingericht in een verloren gat als Minsk, waar de echte toppers, tenzij in de sprint, niet aan deelnemen en de tweede garnituur beloond wordt voor de afzegging van de echte toppers.