© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© GMAX

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hernan Losada wordt trainer van de beloften bij Beerschot Wilrijk

Beerschot Wilrijk-icoon Hernan Losada (35) heeft aangekondigd dat hij aan het eind van dit seizoen stopt met voetballen. De Argentijn blijft wel op het Kiel en wordt er trainer van de beloften. Losada zal ook deel gaan uitmaken van de technische commissie.

doro

Hernan Losada heeft beslist om te stoppen als voetballer. Na afloop van Play Off 2, waarin KFCO Beerschot Wilrijk nog tien wedstrijden afwerkt tegen Antwerp, Sint-Truiden, KV Oostende, Lokeren en Eupen, is hij “voetballer af”.

De 35-jarige Argentijnse spelmaker/topscorer van Beerschot Wilrijk was de voorbije drie seizoenen een van de sterkhouders. Hij speelde ook voor Germinal Beerschot en Beerschot AC en is een monument op het Kiel. Losada speelde tussendoor onder meer ook voor Anderlecht.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Zaterdag 19 mei

De laatste wedstrijd van Losada wordt Beerschot Wilrijk - Eupen op zaterdag 19 mei. “Onze club voorziet dan een onvergetelijk uitwuiffeestje, met toeters en bellen, paars-witte slingers en alle andere festiviteiten daarbovenop”, staat te lezen op de clubwebsite.

Afscheid nemen van de Mannekes doet Hernan Losada niet. “In de loop der jaren is dit de club van mijn hart geworden. Hier heb ik de beste momenten uit mijn voetbalcarrière beleefd en de meeste van mijn sportieve dromen kunnen waarmaken”, zegt hij. “Het is altijd mijn droom geweest om ook na mijn carrière bij Beerschot Wilrijk te blijven, en deze kans krijg ik nu. Met dank aan het bestuur en DCA”

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Trainer

De Argentijn wordt volgend seizoen op het Kiel hoofdtrainer van het beloftenelftal, en gaat die taken combineren als lid van de technische commissie waar hij onder leiding van Jan Van Winckel gaat functioneren.

“Ik volg al twee jaar trainerscursussen en heb via de uitbouw van mijn Foundation ook veel contacten en ervaring met het opleiden en begeleiden van jonge voetballers. Het is belangrijk voor mij dat ik ook in de toekomst in dat opzicht iets zal kunnen betekenen in de verdere uitbouw van deze club. Of ik het gras en de kleedkamer als speler niet zal missen? Natuurlijk wel, maar het takenpakket dat ik van Beerschot Wilrijk is méér dan een waardig alternatief. Voor mij is dit het ideale moment om deze stap te zetten. Ik ben er klaar voor. En superenthousiast om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners