Dronken man ramt gevel van overburen: “Wat als mijn dochter of ik hier had rondgelopen?”

© svl

© svl

© svl

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een dronken bestuurder heeft het wel erg bont gemaakt in Zele. Hij kwam van de jaarmarkt in het centrum en reed bij zijn overburen een gevel aan flarden. De man probeerde nog weg te rijden, maar dat mislukte. De politie nam hem mee.

stef van overstraeten

Een man uit Durmen reed gisteren rond 15.15 uur de woning van zijn overburen binnen. De zestiger had te veel gedronken, zo bevestigen getuigen.

Hij kwam van de jaarmarkt van Zele en wilde rechtsomkeer maken op de oprit van Latifa van Elsewege. Dat ging niet zoals het hoorde. Met hoge snelheid reed hij de woning binnen langs een groot raam dat uitgeeft op de straat. Toen hij besefte wat er aan de hand was, wilde de man in achteruit het huis opnieuw uitrijden maar dat mislukte.

Gechoqueerd

De schade aan de woning is immens. “Gelukkig waren we niet thuis”, zegt een gechoqueerde Latifa van Elsewege. “Ik mag er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als mijn dochter of ik in de woonkamer hadden rondgelopen. Ik woon hier nog maar twee weken en heb net nieuw parket gelegd.”

“Alles is naar de vaantjes: mijn tv, mijn zetel, zelfs aan de trap zijn er brokken.” Ook de honden van Latifa zijn aangedaan. “Ze zaten in de veranda en zijn ook geschrokken door wat er is gebeurd. Ze reageerden niet meteen als ik bij hen ging. Ik kan nog in mijn huis blijven slapen: mijn slaapkamer is op de eerste verdieping zodat ik geen ander onderkomen moet zoeken.”

Geen instortingsgevaar

De brandweer kwam ter plaatse om het raam te stutten. “We hebben houten platen voor de opening geplaatst, er is geen instortingsgevaar”, zegt Paul De Wilde van de Zeelse brandweer. “Omdat de wagen via het raam naar binnen is gereden. De schade is wel groot, ook binnen.”

De man die in de gevel reed, werd door de politie meegenomen voor verhoor. Getuigen zagen dat hij bijna niet meer op zijn benen kon staan. Hij gedroeg zich wel agressief tegen de politie. Het voorval krijgt ongetwijfeld nog een staartje voor de politierechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen