ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw: "Sociale dumping zal pas verdwijnen als de lonen in Oost-Europa worden opgetrokken."
Volledig scherm
ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw: "Sociale dumping zal pas verdwijnen als de lonen in Oost-Europa worden opgetrokken." © BELGA

ABVV voert morgen nationale actie tegen sociale dumping

BinnenlandDe socialistische vakbond voert morgen opnieuw actie tegen sociale dumping. Het is de tweede nationale actiedag van het ABVV. Vooral de transport- en de bouwsector en de lagekostenluchtvaartmaatschappijen worden op de korrel genomen.

30 reacties

  • Serge Prat

    6 jaar geleden
    haha, volgende week zal er op de abvv top lotje trek gedaan worden om te zien welke sector de volgende winnaar is om een stakingsaanzegging in te dienen. Dat gokkantoren daar nog geen geld in gezien hebben
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Al die stakingen door het ABVV kost de afgelopen 5 jaar meer dan nieuwe gevechtsvliegtuigen.
  • Jacky Vanderplas

    6 jaar geleden
    Spa wil Belgie verder aan de bedelstaf brengen door hun beste trucken staken.en dan liefst Antwerpen want de Wever moet het weer ontgelden .De Antwerpse haven bloeid en dat moet gestopt worden.want staking dat neemt de grootste happen uit begroting.En wie heeft er niet graag een dagje extra verlof.Al meer dan 70 jaar brengt spa Belgie aan de bedelstaf ,vooral degene die nog werken , want die betalen voor niet werkers en niet de zgz uitkeringen van de staat.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Het is De Wever beste jokke die een colake zero gaat drinken met een vastgoed goeroe in het Fornuis en een diner pleegt met Reynders in sterrenrestaurant Bruneau .Daar wordt kaviaar geserveerd jokke en dan zwijg ik nog over zijn geheime contacten de vijand P.S uit Luik ,maar dat was zonder kaviaar. Als er over meelopers gesproken wordt in de spiegel kijken man . Je bent een voorbeeld.
  • marc castermans

    6 jaar geleden
    Laat me raden, morgen is het vrijdag en wordt het een leuk verlegd weekend, maar dan nog snel iets eten in een sterrenrestaurant met de vakbondstop natuurlijk.