Een staalwerker in China. Het land overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.
Volledig scherm
Een staalwerker in China. Het land overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen. © AFP

China neemt voor 3 miljard dollar aan tegenmaatregelen tegen invoer Amerikaanse producten

De Chinese regering heeft vandaag een lijst van 128 Amerikaanse producten opgesteld die mogelijk zullen worden geviseerd. Het gaat onder meer om stalen pijpen en varkensvlees. De verhoogde importtarieven kunnen de VS tot 3 miljard dollar (2,4 miljard euro) kosten. 

35 reacties

  • jurgen de noor

    6 jaar geleden
    40 tegenover 3 miljard is nog steeds winst voor usa
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Als Amerika zijn deuren sluit voor de Chinese economie zal het leven in Amerika automatisch veel duurder worden. Ze hebben dan misschien meer werk maar onbetaalbare producten, of de lonen moeten sterk stijgen en dat maakt alles nog duurder, weer loonsverhoging. Cirkel zonder einde.....
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Europa wordt overspoeld door minderwaardige producten en apparaten die niet voldoen aan de Europese regelgeving. Dat gaat over enkele honderden miljarden op jaarbasis en niemand in de EU durft nog het nog aan ook maar een opmerking te maken naar China.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    De deuren staan dan nog meer open voor de internationale maffia. Die wrijven zich in de handen.
  • Marcus Camps

    6 jaar geleden
    Bijzonder dom van China. Gezien de zeer ongelijke onderlinge handelsbalans zou enig bescheidenheid hun sieren. Binnenkort sluit Amerika zijn deuren helemaal voor Chinese zooi. Het zou een geweldige boost kunnen zijn voor de Amerikaanse economie. Een experiment dat ik wel eens zou willen zien.