Klokkenluider Christopher Wylie verliet Cambridge Analytica in 2014 en getuigde vandaag voor een commissie in het Britse parlement . Hij verscheen in pak en das én met roos geverfd haar voor de parlementairen.
Volledig scherm
Klokkenluider Christopher Wylie verliet Cambridge Analytica in 2014 en getuigde vandaag voor een commissie in het Britse parlement . Hij verscheen in pak en das én met roos geverfd haar voor de parlementairen. © AFP

Klokkenluider: "Cambridge Analytica zorgde voor winst Leave-kamp brexit"

Cambridge Analytica heeft de uitslag van het brexit-referendum in 2016 naar zijn hand gezet, verklaarde een opgestapte werknemer van het bedrijf vandaag tegenover een Britse parlementaire commissie.

42 reacties

  • Eric Van den Bergh

    6 jaar geleden
    En wie gelooft dat? Diegenen die tegen brexit waren willen iedereen dat wijsmaken.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Ik lees altijd de reacties op HNL. En ik ben iedere keer weer verwonder dat iedereen het schijnt te weten, maar dat iedereen het weer anders weet. Beste mensen, we staan zo ver van al die internationale politiek, waar de politiekers zelf het niet goed weten, want anders moesten ze niet meer vergaderen en kon een man alles juist regelen. Lang hé !
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Gerard Dekker: Obama zou dat zelfs niet nodig gehad hebben, vermits hij met een zeer ruim verschil van Romney gewonnen heeft. Trump heeft gewonnen met 3 miljoen minder stemmen dan Hillary, maar dankzij enkele tienduizenden stemmen in enkele cruciale staten.
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    De persoon die het programma heeft geschreven is een Rus, Chris Vandorpe. Dat is een feit, geen verzinsel. Dat jij je laat manipuleren is jouw zaak, maar dat je dan zelf nog verdachtmakingen komt verspreiden is gewoon zielig.
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Iemand met roze haar is de facto minder geloofwaardig volgens iemand. Ik ga er van uit dat de persoon met het roze haar intelligenter, meer open, en meer mens is dan de zuurpruim dit dit schrijft.