© GMAX AGENCY

Beerschot Wilrijk bindt Jimmy De Jonghe en Fessou Placca langer aan club

Linkervleugelverdediger Jimmy De Jonghe en de Togolese centrumspits Fessou Placca zullen ook volgend seizoen het shirt van Beerschot Wilrijk dragen. De opties in hun contracten werden gelicht, zo bevestigt de club vrijdag op zijn website.

De Jonghe (26) is een jeugdproduct van Club Brugge. Hij speelt sinds 2015 voor Beerschot Wilrijk en is net als Placca een vaste waarde in het elftal van Marc Brys. De 23-jarige Togolees, zesvoudig international, scoorde dit seizoen al tien keer voor de Ratten waaronder de enige goal in de heenwedstrijd van de promotiefinale tegen Cercle Brugge. Na 3-1 verlies in de terugmatch greep Beerschot Wilrijk in extremis naast een plek in de hoogste klasse.

De Antwerpenaren kondigden eerder deze week ook al contractverlengingen aan voor Tom Pietermaat (twee jaar) en Alex Maes (drie jaar). “Verder wil onze club op korte termijn de overeenkomsten met defensieve sterkhouders als Arjan Swinkels, Denis Prychynenko en doelman Rafa Romo vernieuwen en/of verlengen, zodat de kapstok voor het seizoen 2018-2019 stilaan vorm krijgt”, klinkt het.

Zaterdagavond opent Beerschot Wilrijk play-off 2 met een verplaatsing naar Eupen. Enkele spelers die de voorbije maanden minder aan bod kwamen, zullen van coach Brys hun kans krijgen. “Voor hen is dat een mogelijkheid om te tonen dat ze wel degelijk een meerwaarde kunnen betekenen in onze kern. De bal ligt nu in hun kamp”, zegt hij. “Binnenkort, na een doorgedreven evaluatie, zal tevens duidelijk worden met welke jongens we volgend seizoen niet meer verder gaan. Van hen gaan we in schoonheid afscheid nemen, of - indien zij nog een doorlopend contract hebben - meedenken aan een oplossing.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer