© VIJF

Verleiders Joshua en Tomas over Temptation Island: “Nee, we worden niet betaald”

Verleiders Joshua en Tomas maakten een ommetje langs de redactie van het Nederlandse magazine Glamour en vertellen waarom ze meededen aan Temptation Island.

lla

“Eerst en vooral willen we een groot misverstand de wereld uithelpen: als verleider word je niet betaald voor je deelname”, zegt Joshua. “Ik deed mee voor de ervaring. Zo’n kans krijg je maar één keer en dat volledig gratis terwijl zo’n vakantie in Thailand gemakkelijk duizenden euro’s kost. Wij hoefden niets te betalen, alleen rokers moesten zelf hun sigaretten betalen.”

Ook Tomas zag zo’n snoepreisje wel zitten. “In mijn vriendengroep ben ik de enige vrijgezel. Mijn vrienden vonden dat het programma wel iets voor mij was. Zelf twijfelde ik nog. Ik dacht aan mijn toekomstige werkgevers maar ik studeer Media, Informatie en Communicatie dus kan ik altijd zeggen dat ik wat tv-ervaring opdeed.” Ook nam Tomas het contract goed door. “We worden niet betaald en er staat niets raar in. We kunnen wel een boete krijgen van 10.000 euro als je je mond niet houdt. Maar niemand heeft een boete gekregen en dat terwijl er continu spoilers opduiken.”

5000 aanmeldingen

Het duo werd naar eigen zeggen gekozen door de productie omdat ze ‘gewoon’ zijn. “Er werd verteld dat er zich 5.000 mensen aangemeld hebben voor het programma”, zegt Joshua. “Ik denk dat de productie voor ons koos omdat we ‘gewone’ jongens zijn. We staan met onze voeten stevig op de grond en zijn niet bepaald ‘Johnny-types’.”

Maar niet iedereen was even opgezet met hun deelname aan Temptation Island. “Na de bekendmaking van de deelnemers had ik een bijeenkomst op school”, zegt Tomas. Iedereen staarde mij aan en na afloop vroeg de docent mij of ik een van de verleiders was. Mensen van mijn moeders leeftijd vinden het verschrikkelijk dat ik meedoe. Ook mijn moeder was niet bepaald gelukkig al gaf ze mij wel goede raad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer