Begin dit jaar maakte Carrefour bekend dat er 1.233 jobs op de tocht staan bij de Belgische tak van de warenhuisketen. Het banenverlies past in het plan van het bedrijf om vanaf 2020 twee miljard te besparen.
Volledig scherm
Begin dit jaar maakte Carrefour bekend dat er 1.233 jobs op de tocht staan bij de Belgische tak van de warenhuisketen. Het banenverlies past in het plan van het bedrijf om vanaf 2020 twee miljard te besparen. © Photo News

Carrefour-winkels in Genk en Angleur blijven dan toch open, mogelijk 191 jobs minder weg bij warenhuisketen

De directie van Carrefour heeft de vakbonden een gewijzigd herstructureringsplan voorgelegd. In ruil voor meer flexibiliteit, wil de supermarktketen de hypermarkten in Angleur en Genk ombouwen tot gewone supermarkten, in plaats van ze te sluiten. In andere winkels zou het oorspronkelijk aangekondigde banenverlies beperkt kunnen worden. Volgens de socialistische vakbond kunnen 191 jobs gered worden.

4 reacties

  • Frederick Timmerman

    6 jaar geleden
    Hypermarkt in Sint-Kruis (Brugge) is nog een peulenschil wat het ooit geweest is. Je ziet de verloedering toenemen. De concurrentie in de straat doet beter: zowel Lidl als Delhaize. Daar is het aangenaam winkelen.
  • jan kop

    6 jaar geleden
    zo een vuile winkel;je ziet dat het niet goed gaat..nooit geen kassa's open,en altijd wachten..Sint kruis stelt niets meer voor,zoals ik lees,is juist..kan je beter een nieuwe hippe plaats van maken..
  • jan van dessel

    6 jaar geleden
    Stond vooraf reeds vast dat dit zou gebeuren om zo de vakbonden geen al te groot gezichtsverlies te laten lijden.
  • Wivina Renier

    6 jaar geleden
    en mss even nadenken over de Hyper Carrefour in Sint Kruis