Een Eurofighter van de Bundeswehr op een luchtshow op de luchthaven Berlijn-Schönefeld.
Volledig scherm
Een Eurofighter van de Bundeswehr op een luchtshow op de luchthaven Berlijn-Schönefeld. © Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/dp

"Duitse luchtmacht beschikt over 128 Eurofighters, maar slechts viertal is inzetbaar"

De Duitse luchtmacht kampt met grote problemen bij de vloot Eurofighters. Volgens Duitse media is van de 128 hoogwaardige technische toestellen slechts een handjevol inzetbaar.

39 reacties

  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Europese brol. Rest van Aarde koopt gewoon amerikaans of russisch wapentuig maar wij gaan weer Franse prullaria kopen voor veel te hoge prijs om een of andere politieker z'n jacht in Friesland te financieren
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    De machine moet het kunnen dat is één. Dan effen op YouTube naar het "Cobramanoeuver van Sukoi" en dan zullen we het eens hebben over de training van de piloten.
  • Richard Kerkhofs

    6 jaar geleden
    Dit niet meer dan reclame voor de F35 die eigenlijk nog veel onzekerder is.
  • Louis Roux

    6 jaar geleden
    Persoonlijk zou ik de Europese optie voorrang geven op de F35. Op termijn zal zich dat bewijzen. Onze Europese vliegtuigen zijn nu eenmaal beter dan Amerikaanse Hollywood thousands.Dat zien we toch ook met de Air Bus, die is stiller,zuiniger en bedrijfszekerder dan Boeing.
  • johan debue

    6 jaar geleden
    Poetin heeft zelfs geen vliegtuigen nodig als onze politiekers zo verder bricoleren zal hij met open armen ontvangen worden in Europa en dat zonder slag of stoot behalve voor enkelingen die weg lopen bij het eerste schot.Wat een geldverspilling allemaal de armoe in de wereld kan op enkele jaren verdwijnen als dat speelgoed niet meer gekocht wordt.