REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nu 'Witte' ook in China wordt gebrouwen, bouwt Inbev productie en personeelsbestand in Hoegaarden af

Omdat AB InBev sinds kort Witte van Hoegaarden brouwt in China, verlengt de brouwerij van Hoegaarden twaalf tijdelijke contracten niet. Binnenkort wordt ook twee dagen per week minder geproduceerd, zegt ACV-vakbondsafgevaardigde Pascal Ghoos. 

9 reacties

  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    verkoop ons maar verder... de winst gaat naar degenen die de milieuschade aan hun laarzen lappen. Hebben ze dat product nu echt nodig in China ?
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Geen milieuwetten, zeer lage loonkosten, geen vakbonden, geen betogingen. Meer winst voor de investeerders. Dan is er nog het kwaliteitsverlies. Toch zal de prijs in België omhoog gaan oa door de transportkosten. Waarom heft de EU geen extravagante rechten op de import. Dat zal de outsourcing van bedrijven tegenhouden.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Binnenkort heb je hier alleen maar Chinese brol en werklozen maar volgens de schitterende regering gaat alles opperbest, zelf de Volvo's komen volledig afgewerkt via Antwerpen binnen dus.....
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    En dan zeggen dat ze ons altijd wijsgemaakt hebben dat Hoegaarden alleen ter plaatse kon gebrouwen worden.Blijkbaar kunnen alle bieren waar dan ook gemaakt worden, ook Gueuze ?
  • Vanessa Doms

    6 jaar geleden
    Dus geen belgisch bier meer! Absoluut geen goede zaak. Made in China.