Rechter Cynthia Valstein - Montnor verlaat het Hof van Justitie in Paramaribo. Archieffoto. De Surinaamse politie ziet de Surinaamse Nederlander R. A. als het brein van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Suriname. Ook is duidelijk geworden dat A. behalve in Suriname ook strijders in Nederland en België wilde ronselen.
Volledig scherm
Rechter Cynthia Valstein - Montnor verlaat het Hof van Justitie in Paramaribo. Archieffoto. De Surinaamse politie ziet de Surinaamse Nederlander R. A. als het brein van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Suriname. Ook is duidelijk geworden dat A. behalve in Suriname ook strijders in Nederland en België wilde ronselen. © ANP

Surinaamse Nederlander wilde in ons land IS-strijders ronselen

De Surinaamse politie ziet de Surinaamse Nederlander R. A. als het brein van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Suriname. Ook is duidelijk geworden dat A. behalve in Suriname ook strijders in Nederland en België wilde ronselen.

3 reacties

  • Hugo Bavré

    6 jaar geleden
    Goed werk van de politie. Hopelijk is de wetgeving aangepast aan het terrorisme zo dat daders van de aanslagen en pogingen daartoe streng kunnen gestraft worden. ER voor zorgen dat zij voor vele jaren geen bedreiging meer kunnen vormen voor onze maatschappij.
  • Lucas Theophiel

    6 jaar geleden
    Ze zullen maar stoppen als ze allemaal dood zijn .
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Da's het nadeel van landen met ex-kolonies, zo kan iedereen gemakkelijker heel de EU door. Voor Frankrijk is het ook meer een plaag dan een zegen.