© SVH

Internationale topexperts te gast in nieuw stadsmuseum

Een kleine maand voor de officiële opening waren topexperts rond Vlaamse en Nederlandse kunst woensdag te gast in het nieuwe Museum Hof van Busleyden in Mechelen.

Sven Van Haezendonck

Kunstwerken uit de Lage Landen van de 15de tot de 19de eeuw zijn wereldwijd verspreid over ongeveer vijftig landen. CODART, een netwerk van curatoren van 300 musea, wil de Vlaamse en Nederlandse meester zichtbaarder en toegankelijker maken voor een breed internationaal publiek.

Het netwerk houdt voor het eerst een tweedaags congres in Mechelen. Daardoor hebben curatoren van onder meer het Metropolitan Museum of Art in New York en het Louvre in Parijs woensdag een bezoek gebracht aan het Hof van Busleyden. Zo namen ze een kijkje in het restauratieatelier van de uiterst zeldzame Besloten Hofjes en de tijdelijke expositie ‘Roep om Rechtvaardigheid’.

Op het programma van de curatoren staat ook een bezoek aan de historische kerken in de binnenstad en aan de Koninklijke Manufactuur De Wit. “Het is een grote opsteker voor Mechelen en het Museum Hof van Busleyden dat CODART hier een samenkomst organiseert. Het toont de internationale betekenis van Mechelen als kunststad en de interesse voor het project Museum Hof van Busleyden”, zegt curator Samuel Mareel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER