Foto door Alex Guillaume via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Alex Guillaume via Unsplash

Van water drinken tot rood vlees schrappen: het 10-stappenplan om de kans op kanker te verkleinen

Een gezonde levensstijl garandeert helaas niet dat je geen kanker krijgt, maar het kan de kans wel drastisch verkleinen. Volgens experts zou ongeveer 1 op de 3 kankergevallen voorkomen kunnen worden. Dit 10-stappenplan moet helpen.

34 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Sterven aan kanker, vooral bij mannen kan voor 80% voorkomen worden, gezien het begin van prostaatkanker en dikke darmkanker (de twee grootste boosdoeners) almaar makkelijker opgespoord kunnen worden. Ik laat 2 keer per jaar mijn prostaat betasten, en één keer per jaar mijn bloed en ontlasting onderzoeken. Als je dan bovendien niet rookt (de derde grote boosdoener) en matig drinkt, val je onder die 80%.
  • daniel surinx

    6 jaar geleden
    het leven is een loterij,het zit in de lucht,in het eten,in het water,het zit overal,de hele samenleving samen is het gevolg van kanker,wij allemaal samen creeren deze ziekte,en men kan maar wilt dit niet genezen,breng werelwijd biljarden euros op,en men beschouwt het in deze tijd als normaal,tot dat het uw eigen treft,en dan piept ge en wordt ge wat kleiner en begint de schrik
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Sofie Van Eeden,lees eens het boek 'de voedselzandloper' en je zal merken dat leef-en eetgewoonten wel degelijk invloed hebben op grotere of kleinere kans op ziekten. Volkeren zoals de kuna-indianen leven veel langer gezond net door natuurlijke voeding en hebben op 90 jarige leeftijd dezelfde bloeddruk als een westerse tiener.
  • Charlie Vanderperre

    6 jaar geleden
    Ik leef en eet gezond ! Ik ben dan ook al bijna 70 en in topconditie , al de welweters hieronder zullen dat nooit worden !
  • Erik Weyn

    6 jaar geleden
    Er is niemand die spreekt over de lucht die we inademen!